LIIKUNTAPUOLUE ALOITTI

Uusi liikuntalautakunta aloitti 4-vuotiskautensa. Tavoitteemme on luoda toimiva yhteistyö hyvässä hengessä ja tekemisen meiningillä. Lautakunnan jäsenet tulevat eri puolueista. Kaikki ovat kuitenkin asialle vihkiytyneitä ja tavoitteena on kirjoittaa yhteistä tarinaa ”Urheilu ja Liikunta puolueena”.

Tärkeitä näkökulmia ja asioita on paljon. Ne ovat sekä ajankohtaisia että ikuisia. Seuraavassa muutama:

Perusterveyden hoitovelan purkaminen ehkäisee erikoissaairaanhoidon kustannusten nousua. – Liikunta on perusterveyden hoitoa! Se on ehkäisevää ja kuntouttavaa. Tietyissä tapauksissa se on myös hoitavaa. Esim.  mielenterveyspalveluissa Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa ihmisille määrätään aluksi 2 viikkoa liikuntaa. Vasta sen jälkeen päätetään perinteisistä hoitomuodoista sekä liikunnan yhdistämisestä niihin. En tiedä kuinka pitkällä Espoo on tässä, mutta voisimme hyvin olla tiennäyttäjiä.

Ja mitä on terveys? Ahtaasti katsottuna : Ihminen on terve kun hänellä ei ole sairauksia. Laajemmin taas : Terve ihminen hallitsee itseään, on sosiaalinen ja luova omassa elinpiirissään. Haluamme kirjoittaa enemmän terveyskertomuksia kuin sairaskertomuksia. ” Jokainen on oman elämänsä V.I.P.”.

Ihmisen elinkaari on lapsista vanhuksiin. Jokainen vaihe on tärkeä. Kaikissa vaiheissa kannustamme liikkumaan. Tutkimuksissa on todettu, että jopa yli 90-vuotiaana kannattaa aloittaa lihaskuntoharjoittelu. Se lisää merkittävästi lihasvoimaa ja tyytyväisyyden tunnetta omassa elämässä.

Kun rakennetaan liikuntapaikkoja, näkökulman tulee olla koko elinkaaren kattava. Isovanhemmat hoitavat lapsenlapsiaan. On vain asenteesta kiinni että he voisivat yhdessä vaikkapa heitellä korista, kunhan korit vain ovat sopivan matalalla. Tällaiset pienpelikentät innostavat kaikenikäisiä matalankynnyksen höntsäilyyn.

Urheiluseurat ja kilpaurheilu ovat osa kotiseutuidentiteettiä. Ne ovat myös suuri voimavara Espoolaisessa tarinassa ja koko yhteiskunnassa.

Lopuksi sama kuin aluksi. Yhteistyö on voimaa !

 

Voit ottaa minuun yhteyttä!